[Epitesz-barkacs] kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés témában?

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 21., Szo, 13:18:05 CET


kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés  témában?

langyos tejet tejoltóval beoltottunk, 1 óra múva "megaludt",
de nem savanyú

most van folyamatban a leszűrés

pl. a sajt ízesítését  (pl kolbászos-sajt), vagy pl. sajtfüstölést (p. karaván)
csinát valaki? 

az anivet.hu -n levő cégnél kapható tejoltót hasznájuk

"
A nálunk kapható tejoltó segítségével "Trappista" jellegű sajtot
készíthetünk, a sajtkultúra hozzáadásával érlelés nélkül félkemény
"Mozarella" jellegű sajtot kapunk.

5 ml tejoltó szükséges 10 liter tejhez. Az első fázisban a tejhez adagolt
tejoltó hatására 40 perc alatt sűrű alvadékot kapunk.

Ebbe kell belekeverni a sajtkultúrát (1 púpozott késhegynyit. 1 tasak kb. 5
alkalomra elegendő).
"






További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról