[Epitesz-barkacs] kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés témában?
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 21., Szo, 13:18:05 CET
kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés témában?
langyos tejet tejoltóval beoltottunk, 1 óra múva "megaludt",
de nem savanyú
most van folyamatban a leszűrés
pl. a sajt ízesítését (pl kolbászos-sajt), vagy pl. sajtfüstölést (p. karaván)
csinát valaki?
az anivet.hu -n levő cégnél kapható tejoltót hasznájuk
"
A nálunk kapható tejoltó segítségével "Trappista" jellegű sajtot
készíthetünk, a sajtkultúra hozzáadásával érlelés nélkül félkemény
"Mozarella" jellegű sajtot kapunk.
5 ml tejoltó szükséges 10 liter tejhez. Az első fázisban a tejhez adagolt
tejoltó hatására 40 perc alatt sűrű alvadékot kapunk.
Ebbe kell belekeverni a sajtkultúrát (1 púpozott késhegynyit. 1 tasak kb. 5
alkalomra elegendő).
"
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról