[Epitesz-barkacs] kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés témában?

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
2009. Már. 21., Szo, 15:23:10 CET


A leírásod szerint beoltottátok, de nem raktátok még bele a sajtkultúrát.

aztán majd az is kérdés lesz, mennyire tej az a tej, amit használsz.


Gábor

2009.03.21. 14:18 keltezéssel, Mágus Bérprogram Demo írta:
> kinek van tapasztalata tejoltó, meg sajtkészítés  témában?
>
> langyos tejet tejoltóval beoltottunk, 1 óra múva "megaludt",
> de nem savanyú
>
> most van folyamatban a leszűrés
>
> pl. a sajt ízesítését  (pl kolbászos-sajt), vagy pl. sajtfüstölést (p. karaván)
> csinát valaki? 
>
> az anivet.hu -n levő cégnél kapható tejoltót hasznájuk
>
> "
> A nálunk kapható tejoltó segítségével "Trappista" jellegű sajtot
> készíthetünk, a sajtkultúra hozzáadásával érlelés nélkül félkemény
> "Mozarella" jellegű sajtot kapunk.
>
> 5 ml tejoltó szükséges 10 liter tejhez. Az első fázisban a tejhez adagolt
> tejoltó hatására 40 perc alatt sűrű alvadékot kapunk.
>
> Ebbe kell belekeverni a sajtkultúrát (1 púpozott késhegynyit. 1 tasak kb. 5
> alkalomra elegendő).
> "
>
>
>   

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090321/5259d072/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról