[Epitesz-barkacs] permetezés

Balázs Bámer bamerbalazs at gmail.com
2009. Már. 27., P, 10:27:48 CET


> Lehet, hogy ez egy jó módszer a fogmosás ellenőrzésére? :-) (A rézgálic csak
> a lepedéket festi meg esetleg. :-) )

Innen már csak egy ugrás az ételfestés, ennek örömére bemutatom
legfrissebb gasztronómiai újításaimat:
http://www.bamer.hu/kaposzta/
Az első képen az enyhén ecetes káposzta szódabikarbóna-oldatot kapott
a felére. Átmeneti színt sajnos így baromi nehéz előállítani, viszont
az esztétikai élvezeten kívül az ecetből és szódabikarbónából
keletkező szénsav igen pikánssá és enyhén pezsgővé teszi a kék
salátafelet. Ezzel még lehetne valamit kezdeni, ha sikerül kevesebb
szódabikarbónát alkalmazni. (a káposzta festékanyaga sav-bázis indikátor)

Ha főtt kukoricát is teszünk bele (ez még csak natúr lila változatban
készült, a savas és lúgos verzió várat magára), és pár napot állni
hagyjuk, olyan sötétlila szemeket kapunk, hogy a Deep Purple együttes
szájában is összefutna a nyál.

A második kép inkább érdekesség: a rántotta szemmel láthatóan lúgos,
de csak enyhén, és a vágási felületen (összeszabdalt hely) is csak
lassan kékül a lé. Odébb pl. még lila.

szia: Balázs


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról