[Epitesz-barkacs] Biomassza házi hasznosítása

Beetle Gery gery_the_beetle at hotmail.com
2009. Május. 9., Szo, 15:37:10 CEST


Zsiguli motoros erõmû igen mûködk, bár sokkal gyengébb, de biogázzal is be tud indulni (annak ugye kb 50% metán, 10% hidrogén, meg a többi széndioxid és nyomokban egyéb)
ennél leginkább a generátort és a hozzá tartozó elektronikát kell megfizetni (mondjuk tekerhetsz magadnak azt is, de a hatásfok...) de ezzel együtt ez a legolcsóbb cucc.

A zsigulgenerátor felejtõs... még egy korszerû minõségi autóban is kritikán aluli minõségû generátor van... mert nem kell jobb, illetve az autó változó teljesítményleadásához rugalmasan kell alkalmazkodnia.

akksin lehet tárolni áramot, de nem túl gazdaságos. Még ha jó minõségû, lítium ion akksikban tárolod, akkor nem rossz, bár drága.
Lendkerekes tárolás, vagy vízerõben tárolás szerintem a jó, csak ezeknek a házi megvalósíthatósága kérdéses...  de ha mejd megcsinálom, megmutatom :)

Passzív ház:
Jó a kezdeményezés, mert nem sokkal, kb 30%-al kerül többe négyzetmétere mint egy hagyományos építésû új háznak. A nagy probléma a szellõztetés, mivel ezek a házak olyanok, mint egy mûanyag zacskó. Ugyanakkor az, amivel többet fizetsz érte, pár éven belül visszajön a számlákon.
Ha meg még kötelezõ is lesz, akkor olcsóbb is lesz, mivel ha nagy az igén, indul a tömeggyártás.
(Persze ha valakit érdekel, hozzá lehet férni, hogy az új épületek hány százaéka épül engedély nélkül, és kér fennmaradási engedélyt)


_________________________________________________________________
Használsz Messenger-t? Akkor Windows Live-ot is! Több info.
http://www.microsoft.com/hun/windows/windowslive/
--------- következõ rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090509/c923715c/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezõlistáról