[Epitesz-barkacs] megjavult fogyasztasmero 1.
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Május. 24., V, 09:57:58 CEST
Mágus Bérprogram Demo <magus.demo at dpg.hu> 2009.05.24. 09:20:06 +2h-kor írta:
> <szepygab at gmail.com> 2009.05.24. 07:33:09 +2h-kor írta:
>
> > Mágus Bérprogram Demo írta 23 May 2009 19:23 levelében:
> > > az lett a vége, hogy magunknak töltöttünk hurkát,
> > Véreset is? Tudtál valahonnan vért szerezni?
>
> sajnos sertésvért nem sikerült beszereznem,
>
> viszont csirke és kacsa van nálunk, annak a vérét kellene (lehetne)
> felhasználni.
>
> kérdés:
> csirkevért azonnal lefagyasztani, és később (néhány csirkevágás
> "kis mennyiségű eredményeit" ) egyszerre feldolgozni?
> (a vérfeldolgozásban nincs gyakorlatom, de szívesen megcsinálnám,
> ha a hozzávaló összejönne )
találtam egy ilyen receptet:
"A vért megfőzik, kihülés után ledarálják a főzött bőrkével, fejhússal, tüdővel együtt. Pirított hagymával, sóval, őrölt borssal, paprikával, abalével leforrázott, lehűtött kásával vagy hajdinával keverik össze. Bélbe töltik. 80-90 fokos vízben lassú tűzön főzik egy óra hosszat."
http://recept.grocceni.com/vereshurka.html
ez mennyire autentikus?
ha igen, akkor csirkevágáskor a csirkevér azonnal be a fagyasztóba, és amikor
már összegyűlt a "megfelelő mennyiség", akkor feldolgozni?
vagy mi lenne a zsemlekockás véreshurka szempontjából?
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról