[Epitesz-barkacs] hulladékhővel Desztviz
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Május. 26., K, 06:21:50 CEST
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> 2009.05.25. 23:17:58 +2h-kor írta:
> Hofferek Attila wrote:
>
> > De a hideg feluleten lecsapodott olajgoz is lehet. Foleg ha jo nagy
> > langon sut az emberfialanya, sok olaj elparolog, es csapodik ki a hideg
> > feluleteken.
>
> Nem lehet. A sütési hőfokon nem forr az olaj. Egyértelműen aerosol hatás
> van.
>
> De nem csak a konyhában fordul elő. Pl egy elox üzemben, amikor pezseg a
> fürdő, ahogy a kénsavban az áram hatására gáz képződik az elektródákon,
> kénsav aerosol kóvályog a levegőben. Vagy amikor alumíniumot mártanak
> forró nátronlúgba, és az is pezseg. Levegőg is nehéz venni, a felületeken
> meg kirakódnak ezek az anyagok, és erős korróziót okoznak.
3 megoldás marad (szerintem):
a) kevertágyas ioncserélő
b) a leghagyományosabb gőzfejlesztés, és csak a pont 100 celsiusos gőz
lecsapatása, és ami az alatt vagy felett van azt kiöntöd
c) a hűtőszekrény leolvasztásakor, vagy az aerosol hatású konyhafalon lecsapoódó
pára felfogatása, esővíz felfogása stb. és az így keletkező lágyvizet vezetni a
kevertágyas ioncserélőre, amit emiatt ritkábban kell cserélni
kérdés:
1) ha a hagyományos forralásos desztillálás ennyire rossz, ezért kell esetleg
a kétszerpárolt vizet (desztvizet) is újratitrálni?
2) a gyógyszergyárak hogy csinálnak desztillált vizet?
> Vagy pedig a tengerek partjain, amikor erős szél fúj, és a hullámok a
> parton a szokott módon fodrozódnak, messze a parttól is kicsapódik a
> felületeken a só, mert hogy a sós vizet kiviszi a szél apró cseppek
> formájában, majd ahogy a felületekre tapadnak, idővel elpárolog belőlük a
> víz, marad a só.
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról