[Epitesz-barkacs] hulladékhővel Desztviz

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Május. 26., K, 06:21:50 CEST


jhidvegi  <jhidvegi at gmail.com> 2009.05.25. 23:17:58 +2h-kor írta:

> Hofferek Attila wrote:
> 
> > De a hideg feluleten lecsapodott olajgoz is lehet. Foleg ha jo nagy
> > langon sut az emberfialanya, sok olaj elparolog, es csapodik ki a hideg
> > feluleteken.
> 
> Nem lehet. A sütési hőfokon nem forr az olaj. Egyértelműen aerosol hatás 
> van.
> 
> De nem csak a konyhában fordul elő. Pl egy elox üzemben, amikor pezseg a 
> fürdő, ahogy a kénsavban az áram hatására gáz képződik az elektródákon, 
> kénsav aerosol kóvályog a levegőben. Vagy amikor alumíniumot mártanak 
> forró nátronlúgba, és az is pezseg. Levegőg is nehéz venni, a felületeken 
> meg kirakódnak ezek az anyagok, és erős korróziót okoznak.

3 megoldás marad (szerintem):

a) kevertágyas ioncserélő

b) a leghagyományosabb gőzfejlesztés, és csak a pont 100 celsiusos gőz 
lecsapatása, és ami az alatt vagy felett van  azt kiöntöd 

c) a hűtőszekrény leolvasztásakor, vagy az aerosol hatású konyhafalon lecsapoódó
pára felfogatása, esővíz felfogása stb. és az így keletkező lágyvizet vezetni a
kevertágyas ioncserélőre, amit emiatt ritkábban kell cserélni

kérdés:

1) ha a hagyományos forralásos desztillálás ennyire rossz, ezért kell esetleg
a kétszerpárolt vizet (desztvizet)  is újratitrálni?

2) a gyógyszergyárak hogy csinálnak desztillált vizet?     
 
> Vagy pedig a tengerek partjain, amikor erős szél fúj, és a hullámok a 
> parton a szokott módon fodrozódnak, messze a parttól is kicsapódik a 
> felületeken a só, mert hogy a sós vizet kiviszi a szél apró cseppek 
> formájában, majd ahogy a felületekre tapadnak, idővel elpárolog belőlük a 
> víz, marad a só.



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról