[Epitesz-barkacs] halfőző vs gulyás bogrács
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Május. 26., K, 12:18:50 CEST
<szepygab at gmail.com> 2009.05.26. 11:55:43 +2h-kor írta:
> Mágus Bérprogram Demo írta 26 May 2009 11:51 levelében:
> > half~Nz~N vs gulyás bogrács
> >
> > az alak miért más?
> >
> > "a szokás hatalma" vagy valamilyen
> > m~nszaki, tudományos oka lenne?
> Hallottam olyan magyarázatot, hogy a szűkebb szájú bogrács kevésbé
> párolog, míg a pörköltnél nem baj ha elfövi a levét.
>
> Én eretnek módon mindent a halfőző típusúban csinálok, mégpedik
> azért, mert a felfelé szűkülő forma miatt az oldalát nem éri annyira
> a láng, és nem ég rá a sűreje.
még nem dőlt el bennem minden, itt találtam rozsdamenteset:
http://www.bogracsok.hu/bogracsok_rbogracsok.php
ha egy gőzüstös ketyerét csinálnék, a sűrűje akkor is ráégne
egy gulyásbográcsra
egy hajós cégnél egy halasüstöt (egy olajkályha tetejét levéve)
az olajkályha teteje helyébe jól lehetett benne főzni,
ha a halasüst aljáig lenne csak a gőzüst (mint hőközlő) akkor főzéshez
mennyire lenne elegendő az átadandó hő?
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról