[Epitesz-barkacs] voltmero re: kvarccso elotete

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Nov. 10., K, 10:13:32 CET


Er vitatkozni?

Az aram a drotban folyik. Az aram fogalmat kepesnek kell lenned egy aramjarta vezetekre definialni, attol fuggetlenul, hogy milyen fogyaszto, egyeb anyamkinja van meg a rendszerben. Az arammero is a drotba van beiktatva, fogalma sincs arrol, hogy mi egyeb van a kornyeken. Az arammero nem tudja megmerni a feszultseget, igy fingja nincs, hogy az aram a fesszel fazisban van vagy sem.

Ennek megfeleloen a "hatasos" fogalom definialasahoz meg kell adni hogy ki minosul fogyasztonak. Pl a vezeteket magat vizsgalva, a vezetek ohmos altalaban, igy a vezeteken eso feszultseg fazisban van az arammal. Igy az az aram, ami a vezeteket melegiti, a vezetekmelegites szempontjabol effektiv aram, mig a vezetek altal taplalt villanymotor szemszogebol nezve latszolagos aram.

Szoval en csak az ellen akartam szolni, hogy az ampermerot ne probaljuk besorolni, hogy az effektiv, meddo vagy latszolagos aramot meri-e. Az arammero aramot mer es kesz. Ha muszaj valamit rafogni, akkor effektiv aramot mer, hiszen nem csucst vagy atlagot mer, hanem negyzetes kozeperteket. (jo esetben, rossz esetben meg azt akar merni)

vajk






________________________________
From: Hofferek Attila <hofi at soka.co.hu>

Az aram feszultseggel fazisban levo komponense a hatasos aram, a feszultsegre meroleges komponense a meddo aram, ezek eredoje a latszolagos.
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20091110/a4ae33bf/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról