[Epitesz-barkacs] burgonya tárolására

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2009. Sze. 7., H, 18:22:03 CEST


neten található infok lényege talán ez lenne
--------------
"A burgonya tárolására tehát a legjobb a +3 és +5° közötti homérséklet, 
85-95 % közötti relatív légnedvesség mellett. Plusz 7°-ig még nincs baj, 
de ennél melegebb tárolóban már fokozódik a romlás. Meleg tárolóban 
ezért havonta át kell válogatni a krumplit. "

" Nagyon fontos a tároló fagymentessége is, mert 0° körül a keményíto 
egy része cukorrá bomlik le és megédesednek a gumók. Mínusz 1-3°-on 
pedig már megfagy a krumpli és fogyasztásra alkalmatlanná válik."
--------------
kérdés:

rendelkezésemre áll  a 12celsiusos kútvíz, lenne hőszigetelt kaszni, 
homokpadlós tároló

a kútvizet lehűtve, porlasztóval vagy zuhannyal lehetne "belőni" 
a +3 és +5° közötti homérsékletet, 85-95 % közötti relatív légnedvességet?








További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról