[Epitesz-barkacs] burgonya tárolására
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Sze. 7., H, 18:22:03 CEST
neten található infok lényege talán ez lenne
--------------
"A burgonya tárolására tehát a legjobb a +3 és +5° közötti homérséklet,
85-95 % közötti relatív légnedvesség mellett. Plusz 7°-ig még nincs baj,
de ennél melegebb tárolóban már fokozódik a romlás. Meleg tárolóban
ezért havonta át kell válogatni a krumplit. "
" Nagyon fontos a tároló fagymentessége is, mert 0° körül a keményíto
egy része cukorrá bomlik le és megédesednek a gumók. Mínusz 1-3°-on
pedig már megfagy a krumpli és fogyasztásra alkalmatlanná válik."
--------------
kérdés:
rendelkezésemre áll a 12celsiusos kútvíz, lenne hőszigetelt kaszni,
homokpadlós tároló
a kútvizet lehűtve, porlasztóval vagy zuhannyal lehetne "belőni"
a +3 és +5° közötti homérsékletet, 85-95 % közötti relatív légnedvességet?
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról