[Epitesz-barkacs] burgonya tárolására
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Sze. 7., H, 18:43:30 CEST
egy szarul szellozo helyisegben ahol krumpli all (parolog) magatol is meg lesz a 90% paratartalom, ahogy hul a levego. oda vizet spriccelni total felesleges.
kell valami nagy hocserelo, es 7 fok alatt vagy 12 fok felett tolod a vizet es a ventillatort.
vajk
________________________________
From: Mágus Bérprogram Demo <magus.demo at dpg.hu>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Monday, 7 September, 2009 18:22:03
Subject: [Epitesz-barkacs] burgonya tárolására
neten található infok lényege talán ez lenne
--------------
"A burgonya tárolására tehát a legjobb a +3 és +5° közötti homérséklet,
85-95 % közötti relatív légnedvesség mellett. Plusz 7°-ig még nincs baj,
de ennél melegebb tárolóban már fokozódik a romlás. Meleg tárolóban
ezért havonta át kell válogatni a krumplit. "
" Nagyon fontos a tároló fagymentessége is, mert 0° körül a keményíto
egy része cukorrá bomlik le és megédesednek a gumók. Mínusz 1-3°-on
pedig már megfagy a krumpli és fogyasztásra alkalmatlanná válik."
--------------
kérdés:
rendelkezésemre áll a 12celsiusos kútvíz, lenne hőszigetelt kaszni,
homokpadlós tároló
a kútvizet lehűtve, porlasztóval vagy zuhannyal lehetne "belőni"
a +3 és +5° közötti homérsékletet, 85-95 % közötti relatív légnedvességet?
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090907/360cded4/attachment.html>
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról