[Epitesz-barkacs] burgonya tárolására

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Sze. 7., H, 18:43:30 CEST


egy szarul szellozo helyisegben ahol krumpli all (parolog) magatol is meg lesz a 90% paratartalom, ahogy hul a levego. oda vizet spriccelni total felesleges. 

kell valami nagy hocserelo, es 7 fok alatt vagy 12 fok felett tolod a vizet es a ventillatort.

vajk




________________________________
From: Mágus Bérprogram Demo  <magus.demo at dpg.hu>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja  <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Monday, 7 September, 2009 18:22:03
Subject: [Epitesz-barkacs] burgonya tárolására

neten található infok lényege talán ez lenne
--------------
"A burgonya tárolására tehát a legjobb a +3 és +5° közötti homérséklet, 
85-95 % közötti relatív légnedvesség mellett. Plusz 7°-ig még nincs baj, 
de ennél melegebb tárolóban már fokozódik a romlás. Meleg tárolóban 
ezért havonta át kell válogatni a krumplit. "

" Nagyon fontos a tároló fagymentessége is, mert 0° körül a keményíto 
egy része cukorrá bomlik le és megédesednek a gumók. Mínusz 1-3°-on 
pedig már megfagy a krumpli és fogyasztásra alkalmatlanná válik."
--------------
kérdés:

rendelkezésemre áll  a 12celsiusos kútvíz, lenne hőszigetelt kaszni, 
homokpadlós tároló

a kútvizet lehűtve, porlasztóval vagy zuhannyal lehetne "belőni" 
a +3 és +5° közötti homérsékletet, 85-95 % közötti relatív légnedvességet?






_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090907/360cded4/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról