[Epitesz-barkacs] Ti mit láttok ezen a képen ?

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2010. Ápr. 16., P, 23:38:42 CEST


ugye az egesz alapvetoen attol van, hogy a dupla merettel a tomegek 8szorosra nonek, a keresztmetszetek, amik a szilardsagot adjak meg csak negyszeresre. 

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Fri, 16 April, 2010 23:06:51
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] Ti mit láttok ezen a képen ?

Zsolt wrote:

> de akkor valaki nagyon ráért ilyeneket gyártani :

Viccnek nem rossz.
Azért nem szabad komolyan venni, mert az emberi alkat már a 2,6m körüli magasságnál is felvet problémákat. Fizikailag lehetetlen, hogy működjön, de ekkora méretben még statikailag is. Kevés számolgatással be lehet bizonyítani.

Pl egy 8 tonnás elefánt alkata teljesen más, vagy egy mammuté.

Sokan nem gondolnak bele, ha látnak egy olyan horrort, amiben valami miatt 2 m hosszú hangyák vagy legyek rohangálnak, repkednek, hogy ha egy ekkora rovart leraknának a földre, egyszerűen leragadna, a lábait talán tudná mozgatni, de magát nem tudna felemelni. Ezek a láb-test arányok lehetetlenné teszik, hogy elég legyen az erő. Ezért van nekünk sokkal vastagabb lábunk, karunk. Az elefántnak is vastagabb (relatíve), mint egy hasonló módon közlekedő sokkal kisebb állatnak. Pl egy egérnek milyen vékonyka lábak is elegek hozzá, hogy tudjon még mászni is könnyedén. Egy macskának már vastagabb láb kell relatíve, és ha az egér lenne akkora, mint mondjuk egy oroszlán, akkor nem tudna menni.

Ha egy 3 centis pókot megnagyítanánk 3 méteresre arányosan, és a háló dögerős lenne, a lába meg oda lenne valahogy tényleg rögzülve, akkor tőből kiszakadnának a lábai, a teste meg lezuhanna, és az esés magasságától függően szétloccsannak.

Nem véletlen az sem, hogy egy bálna, ha kijut a partra, elpusztul hamar a saját súlyától. De ha egy ló esik bele valami árokba hanyatt, ő is életveszélyben van, szintén a pozíciójától és a belső szervei vannak veszélyben.

hjozsi 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20100416/a4558500/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról