[Epitesz-barkacs] Olcsóbb áramot és földgázt is szolgáltat immár a Magyar Telekom

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2010. Május. 10., H, 07:52:21 CEST


ami most megy pl az adsl-nel, az baromi egyszeru.

itt a 21-edik szazadban szepen kiderult, hogy a szolgaltatas draga. es nem a muszaki resze, hanem a burokratikus. mint ahogy megy a hozonges, hogy az aram a lakossagnak haromszor annyiba kerul, mint a termeloi ara.

ezert aztan vannak akik ertenek a muszaki reszehez, eleg hatekonyan csinaljak is, termeszetes monopolium okan nem is engednek oda mast, de az adminisztrativ reszen szabad a verseny, probalkozhat barki. es mivel az arbevetel jelentos resze esik az adminisztrativ oldalra, hatalmas uzlet az is, a muszakitol tok kulon.

Jozsi meg en is alapithatnank egy internet szolgaltatot ha lenne eleg penzunk, es egy centi kabelt nem kellene megvenni. viszont kellene legyen telefonos hibabejelentonk, penzugyunk, szamlazasunk, behajtasi osztalyunk, kijaros hibaelharito emberunk, ugyfelszolgalati irodank, markeiting osztalyunk, oriasplakatunk, tvreklamunk, stb.

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Mon, 10 May, 2010 0:41:06
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] Olcsóbb áramot és földgázt is szolgáltat immár a Magyar Telekom

Ez a szolgáltatási mód, hogy a kiépült infrastruktúrát más is használhatja, ez biztos valami jogi módi. A részleteket pontosan nem ismerem, de evidens, hogy ha bármilyen módon meg akarják oldani, hogy valamiféle verseny legyen, tehát ne egyféle szolgáltatótól lehessen közüzemi szolgáltatásokat kapni, akkor kell valami nem csak jogi, hanem gazdasági módja is ennek.

Pl az áramnál nem hinném, hogy az állam elhatározza, hogy elkobozza az eddigi áramszolgáltatóktól a vezetékeket, de hogy mi történik, azt nem tudom.

Valami olyasmi felé kell, hogy haladjon a dolog, mint pl a postai szolgáltatás. Mind, aki a posta helyett is szállít ezt-azt, ugyanazt az úthálózatatot használja. Persze kicsit azért mégse ugyanaz az ábra, de mégis valahogy...

Nyilvánvalóan olyan nincs, hogy ahány szolgáltató, annyiszor legyen kiépítve ugyanaz a csőrendszer, vezetékrendszer, bármi.

Vannak pl a kábelszolgáltatók. Most az van, hogy a területek vannak felosztva. Ebből is előbb-utóbb az lesz, hogy a kábelek átmennek valami egész más tulajdonba, és bármelyik szolgáltató bárhol adhatja a dolgait. Ezt persze egyelőre én nem tudom átlátni, elképzelni, ez bonyolultabb, mint egy áram vagy gázszolgáltatás, de majd meglátjuk. Az azért elég ciki, hogy emitt csak fibernet, amitt meg csak upc... van.

hjozsi 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20100510/64f739da/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról