[Epitesz-barkacs] funyirokes elezese
Pataki István
pataki.istvan at freemail.hu
2010. Sze. 6., H, 21:23:38 CEST
Sziasztok!
A megtisztított, szár részén levágott déligyümölcsöt (Makó ugye délen
van) bal kézbe fogom úgy, hogy a gyökérrésze (amin inkább maradjon egy
kis gyökér, mintsem a túlzott tisztítás miatt menet közben szétessen)
a tenyerem felé nézzen, majd nagyon éles késsel kb fél mélységig
párhuzamosan bevagdosom, és ugyanezt keresztbe is megteszem. Most már
csak ugyanezzel a késsel elkezdem "karikázni", és tetszőleges mérető
kockák képződnek. Ha leérek a bevágások aljáig, akkor a maradékot
ugyanígy csinálom. Ha sietek, többet hagyok meg a végén, az másra is
használható, vagy abból lesz a káló.
Üdv
pi
----- Original Message -----
From: "jhidvegi" <jhidvegi at gmail.com>
To: "Amatőr építészek és barkácsolók klubja"
<epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Monday, September 06, 2010 3:19 PM
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] funyirokes elezese
Kormos Imre wrote:
> Ha hagymát vágsz ezzel, akkor a rétegek mellett igyis-ugyis szétesik
> 1cm * 1cm * rétegvastagság-ú darabokra. A paprika ugyszintén.
> A paradicsomba meg késsel bevágod keresztbe az 1 cm-es csikokat,
> utána már kockák lesznek.
Lehet, hogy majd kipróbálom ezt a módit is.
(Nem konyhaasztalon művelem az egészet, szóval a hely is fontos, hogy
ne legyen
nagy.)
Valamint van alma, uborka, meg sok más is, káposzta, vagy ami a
kezembe kerül.
Jégcsapretek...
hjozsi
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról