[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
2011. Jan. 1., Szo, 01:06:52 CET
Buek!
Megettuk :-)
7.5 orat volt benn, tekero szerint 140 fokon, total teljesen atsult, finom
lett.
- az elejen a piritasnal kicsit megegettem a boret, de azert nem lett rossz,
legkozelebb vigyazok.
- nem latom hogyan lehetne normalisan krumplit sutni hozza. ugye a vegen meg
kellene piritani a tetejet, es utanna egybol megenni, viszont igy elfoglalja a
sutot, es nincs hol sultkrumplit csinalni ....
vajk
________________________________
From: "szepygab at gmail.com" <szepygab at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Fri, 31 December, 2010 19:36:59
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
gyapo írta 31 Dec 2010 17:42 levelében:
> Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.
Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba
csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos
pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a
vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék.
Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht
elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A
szakácsok ilyenek. ;-)
Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává.
Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom,
nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés,
légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok,
a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék
ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia
kompromisszumai :-)
Üdv
szepygab
http://jokaja.hu
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20110101/bec5b41c/attachment.html>
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról