[Epitesz-barkacs] befottesuveg Re: fozes: nagy hus egyben sutese
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2011. Jan. 1., Szo, 16:17:19 CET
gyapo <gyapo at freemail.hu> 2011.01.01. 15:16:45 +1h-kor írta:
> > Csak, hogy lásd, hogy csinálják gyárilag:
> >
> > http://culinartist.blog.hu/2010/12/03/megerkezett_2074
>
> Valami ilyesmit gondoltam osszedobni. :)
>
> > A sous-vide a vákuumba csomagolt élelmiszert (nem csak húst) készíti
> > alacsony hőfokon, a konfitálás során zsír lepi el, az zárja el az
> > oxigéntől. Nem teljesen ugyanaz a két technológia eredménye.
>
> Ez a sous-vide kezdett most érdekelni, mert egyszerűbbnek látszik, mint
> a zsírral vesződés.
> A befőttesüveg jutott eszembe, beleteszem a húst, lezárom és
> kidunsztolom egy jópár óráig, 100 fok lesz, de akár hosszabb idő után is
> ráérek elfogyasztani. Vagy leszabályozom a vizet kevesebbre, akkor nem
> áll el, de nem is fő meg úgy.
konzervgyári módon befőttesüvegbe a húskészítmény berak,
és ( felfűtési idő - hőntartási idő - lehülési idő ) képlet és
egy hőfokérték szerint tartósítani lehet
termékenként más-más " a sterilezési képlet "
az üvegméretnek megfelelően
húskészítmény 125celsius,
kukorica, borsó 112celsius
ez kuktafazékkal megoldható, sima kuktasúly 112celsius
dupla kuktasúly 125celsiust előállít
GHP-33/2 - ÚTMUTATÓ A KONZERVIPAR JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLATÁHOZ
rendelkező személy lehet felelős a sterilezési képlet kidolgozásáért és a
módosítások .... A sterilezési folyamat során (felmenet és hőn tartás) nem ...
http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200909/konzervipari_ghp_20090227.pdf
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról