[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese

Mágus Bérprogram Demo magus.demo at dpg.hu
2011. Jan. 1., Szo, 20:04:36 CET


 <szepygab at gmail.com> 2010.12.31. 19:36:59 +1h-kor írta:

> gyapo írta 31 Dec 2010  17:42 levelében:
> > Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.
> Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba 
> csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos 
> pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a 
> vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék. 
> Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht 
> elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A 
> szakácsok ilyenek. ;-)

Sous Vide Roner 12 Lts Con Tina. $ 15000,00;
USD/HUF átlagban 200

15000 * 200 = 3.000.000 HUF

ha barkácsolnék ilyet, akkor:

keringetősziv. 10-25eHUF
60literes rozsdamentes tartály van vízmelegítő betéttel
( használt WM66 mosógépből )  vaterán most 9eHUF

szóval nem lenne reménytelen :-)
 
> Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává. 
> Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom, 
> nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés, 
> légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok, 
> a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék 
> ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia 
> kompromisszumai :-)
> 
> Üdv
> 
> szepygab
> http://jokaja.hu
> 
> _______________________________________________
> Epitesz mailing list
> Epitesz at lists.javaforum.hu
> http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról