[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2011. Jan. 1., Szo, 20:04:36 CET
<szepygab at gmail.com> 2010.12.31. 19:36:59 +1h-kor írta:
> gyapo írta 31 Dec 2010 17:42 levelében:
> > Szerintem simán, még 65 fokról is hallottam, befóliázva úszott a vízben.
> Igen, ez tulajdonképp a sous-vide technológia. Ott vákuumba
> csomagolják és úgy hőkezelik vízfürdőben. Vannak hozzá pártized fokos
> pontossággal hőfokott tartó termosztátok, amik szivattyúval keverik a
> vizet, hogy az edényben egyenletes hőfok uralkodjék.
> Olyan áron adják ezeket a termosztátokat, amilyent csak attól leeht
> elkérni, aki nem ismeri a műszaki tartalmát és a tényleges értékét. A
> szakácsok ilyenek. ;-)
Sous Vide Roner 12 Lts Con Tina. $ 15000,00;
USD/HUF átlagban 200
15000 * 200 = 3.000.000 HUF
ha barkácsolnék ilyet, akkor:
keringetősziv. 10-25eHUF
60literes rozsdamentes tartály van vízmelegítő betéttel
( használt WM66 mosógépből ) vaterán most 9eHUF
szóval nem lenne reménytelen :-)
> Ezt vákuumcsomagoló híján igyekszem átültetni háztáji technológiává.
> Így lett a folpackba göngyölés, ami alatt alig marad levegő (tudom,
> nem véd oxigéndiffúzió ellen). Így lett levegőben hőkezelés,
> légkeveréses villanysütőben, és így lett a sütő hőmérséklete 80 fok,
> a 65-70 helyett, mert nem tudom pontosan tartani, és nem szeretnék
> ételmérgezést okozni. Ezek a háztájira lebutított technológia
> kompromisszumai :-)
>
> Üdv
>
> szepygab
> http://jokaja.hu
>
> _______________________________________________
> Epitesz mailing list
> Epitesz at lists.javaforum.hu
> http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról