[Epitesz-barkacs] CO2 okossag a hirekben

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
2011. Jan. 3., H, 15:57:06 CET


2011.01.03. 14:03 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Hofferek Attila wrote:
>
>> A fahordó csak folyadékra nézve zárt.
>
> Akkor mikroorganizmusokra nézve is az. (A vízmolekula elég kicsi.)

De oxigénre/co2-re nem az. És az oxigén nem kívánatos a must forrásakor.

>> A présházban préselik a szőlőt, amiből nyílik a pince. A mustot is úgy
>> töltik be a hordóba kancsókkal kannákkal, nem csövön át. Így meg tudja
>> kapni a beoltást a pince spóradús levegőjéből.
>
> Aha. Szóval ha valaki egy sterilszobában csinálna ilyesmit, akkor az nem
> is sikerülhetne? Pl a mustban semmi ilyen gombaféle nincs?

De, valahogyan, megjósolhatatlan kimenetellel sikerülne valami, amiben 
alkohol lesz.


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról