[Epitesz-barkacs] Kakukktojás az építész listán

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2011. Júl. 12., K, 14:41:09 CEST


Tavtaplalas?

On Mon, 11 Jul 2011 01:36 CEST Lord Hamilton wrote:

>Sziasztok!
>
>Nem építészeti a kérdésem. 
>Ki használ T-Home internet kapcsolatot és a használók közt van-e valaki, akinek gondja van a kapcsolatával. 
>Próbálom a gondomat leírni röviden:
>Vivanetesek voltunk. Ezt megvette az Externet, majd ha igaz, az Externetet a T-Home. Az utóbbi nem biztos.
>Vivanet több éve alatt semmi gondunk nem volt. Externetnél jelentkezett egy olyan hiba, hogy rendszeresen, cirka 18 óra körül az 5 Mbit/sec-es sebesség leesett 1 alá. Annyira lelassult, hogy még a rádiót sem tudtam hallgatni, mert megszakadt az adás.
>Emiatt átléptünk a T-Home-hoz. Itt megszünt a lassulás, helyette teljesen megszakad a kapcsolat. Ez már 20-22 óra közt történik zömében. 
>A kapcsolat csak a modem hálózati csatlakozójának kihúzása, majd visszadugása után indul újra.
>Azt gondolná az ember, hogy a modem rossz. Nos mi már a harmadik modemet cseréltük ki, de mindegyiknél megvolt a hiba. Kicseréltük a routert is, már a második megy. Természetesen a szűrőt is kicseréltük, valamint a lakáson belül a vezetéket is. 
>Háromszor volt kint szerelő a hibabejelentést követően, de semmi lényegest nem csináltak, volt, hogy  csak meghallgatták a telefonban a búgó hangot és ennek meglétével jónak nyilvánították a rendszert. 
>Na és ami miatt a legbosszantóbb, a modem és a router a szomszédban van. Tehát este nem mehetek át "dugni", mert a szomszédék korai fekvők, este 9-kor már alszanak. Így gyakran egész éjszaka net nélkül maradok, ami a mai világban és az én életmódom mellett katasztrofális.
>Tehát tippeket, ötleteket, tapasztalatokat kérnék.
>
>Misi


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról