[Epitesz-barkacs] garazs/muhely villanyszereles

Pataki István pataki.istvan at freemail.hu
2013. Júl. 3., Sze, 09:55:38 CEST


Én mindenképpen a kábelcsatornát ajánlanám - a hozzá kapható pl. 6-os muanyag tiplivel (talán inkább beüto?). Vmikor régen a kábelcsatornákhoz volt mindenféle csatlakozó elem, (toldás, sarok, doboz, lezáró, stb.), mostanában mindenfelé csak a csatornát látom. Meglehet, már anno is a Fehárvári úton vettem. A vezetékeket egy bepattintható lemezkével lehet megfogatni, akkor nem rohannak ki, ha leveszed a tetejét. Ahhoz viszont olyan csatorna kell, a belevaló lemezkével, ami biztosan aranyárban van. Megpróbálnám saját anyagából kivágni, hátha bejön. Ívet is lehet csinálni (annak idején nem volt kapható, nem tudom, ez változott-e?), sokszori befurészeléssel és/vagy kis háromszögek kivágásával, elég babra munka, hogy valahogy ki is nézzen. A teljesen takart csatornába aztán mindenféle vezetéket lehet belerejteni.

Üdv
pi
  ----- Original Message ----- 
  From: Vajk Fekete 
  To: Amator építészek és barkácsolók klubja 
  Sent: Wednesday, July 03, 2013 9:34 AM
  Subject: Re: [Epitesz-barkacs] garazs/muhely villanyszereles


  Ureges beton falazoelem. Vesni nem kellene, mert nem tul vastag. Ha mar szep uj minden, szeretnem ha a vezetekezes is kulturalt lenne, kulonben az lenne amit irsz, par hosszabbito hozzakabelkotozve kiallo csavarokhoz.


  Hogy hol lesz vilagitas, az tuti fog alakulni hosszutavon, szoval az ilyen mmfal es tarsait ezert sem eroltetnem. A betonon gipszkarton lesz, az kozott pont lehetne hagyni neki hornyot, es telibeglettelni.


  Az mbcu szepen kifeszitve es bilincselve az jo kis retro kinezet, de ha valahol megy 3 kulon kapcsolhato vilagitasi aramkor meg 2 konnektor aramkor, azert az 5 szep paralell futo kabel mar rendesen foglalja a helyet a falon, es egesz maceras pofasra megcsinalni. A padlasomon ilyenre csinaltam.


  Ugy tunik lapos szeles kabelcsatorna lesz. Tegyek bele mbcu-t sok penzert, vagy van valami trukk amivel nem omlik ki belole az 5x3 mcu amikor leveszem a tetejet?


  Vajk



  2013/7/3 Zsolt <epitesz1 at telectronic.hu>

      Lassan elkeszul az uj muhely/garazs. Tuti falon kivuli lesz a
      villanyszereles, mert beton a fal. Ti hogyan vezetnetek? A szokasos mu2


    Még az apám amikor betonozott elore betette a csöveket, dobozokat a zsaluba és úgy önöttte ki...

    Szépnek is kell lennie vagy csak villanynak ?

    Ha szép akkor gondolom vakolat vagy csempe, ekkor vésnék egy 1 cm-es csíkot és abba a MM falvezetéket bele, majd rá vakolat és/vagy csempe.
    A friss betonba zsalubontás után 3 naposan még szinte csavarhúzóval is lehet vájni.

    Ha nem kell szépnek lenni akkor néhány csavar tiplivel, ráakasztva az mtk kábel azt jól van.

    zsolt
--------- következ? rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20130703/f2410957/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról