[Epitesz-barkacs] Tűzifa vásárlás

Orbán Mihály minyu at freemail.hu
2019. Sze. 20., P, 20:58:56 UTC


sZIA! hASOGATVA KEVESEBB, ÁM NAGYOBB TÉRFOGATÚ. rÁADÁSUL TÖBB BENNE A MUNKA, EZÉRT DRÁGÁBB IS. mI SZÁJRÓL-SZÁJRA ADJUK A TAPASZTALATOKAT A MEGBÍZHATÓ KERESKEDŐKRŐL.  (Bocsánat, de ágyban, sötétben, laptopon írok, most láttam, hogy kiabálva. Ha nem baj, nem pötyögöm be újra immár kis betűkkel.)
Jómagam 3 méter hosszú, 40-60 cm-es rönkökben vettem 5 erdei méter, lábon száradt akácot. Saját kezüleg fűrészeltem össze kuglira, majd kerestem embert, aki összehasogatja, mert én most is egy kórházból írok gerinc probléma miatt.
A szakemberek szerint 2 éve száradó fa a legjobb. Nekem faelgázosító kazánom van, amiben tüzelni fogom.  Ha nem is ennyire száraz a fa, ha valóban 5-8 hónapja száradt, ráadásul hasogatva, az már megfelelően elég, megfelelően fűt. 
A konyha, ill. kályhakész fa árát látva, nekem feláll még az a hajam is, ami kihullott, de akinek nincs helye, eszköze, ereje, az kénytelen megvenni.
Üdv: Misi

-------- Eredeti levél --------

Feladó: Horváth Zsolt <hozso_001 at freemail.hu>
Dátum: 2019 szeptember 20 22:16:46
Tárgy: [Epitesz-barkacs] Tűzifa vásárlás
Címzett: epitesz at lists.javaforum.hu


Kellene vennem egy-két köbméter tűzifát. De tanácstalan vagyok, hogy milyet, mekkorát. Ráadásul az árakban is jelentős különbségeket látok. Még nyár elején kérdeztem valahol, ott azt mondták 1 erdei köbméter 44 ezer forint. Felhasogatva, tehát "kályhakészen". De látok olyan hirdetést is, hogy a képek alapján kb. 1m hosszú rönkökben, azt írja, hogy "5-8 hónapos kitermelésből! ... Mérete: 15-30cm!". Ennyit dob az áron, ha már fel van hasogatva? Vagy hasogatva az erdei köbméter fizikailag több fát jelent? (Mert hogy jobban kitölti a kalodában a helyet?)

Valaki fel tudna világosítani röviden?

Régen emlékszem, hogy sok átverés volt (gondolom most is), meg sokszor kilóra árulták a fát, vizesen stb. Most mindenki úgy hirdeti magát, hogy van valamilyen azonosító száma. (Gondolom központilag szabályozták a fa eladást a sok átverés miatt.) Az azonosítószám megléte jelent valamit? (Mármint valóban megbízható/bb/ az ilyen eladó?)


Üdv.: Horváth Zsolt
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20190920/ba477a18/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról