[Epitesz-barkacs] Vízvezeték és csap kérdések

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2020. Ápr. 6., H, 05:58:17 UTC  Köszönöm a tanácsokat! Az udvarban valahol találtam korábban némi kátrányt egy régi lábasban... :D Akkor mivel essek neki? Nitrohigítóval?

  A műanyagos körbetekerés akkor nem kell? (Ha van kátrányozás.)


    Horváth Zsolt"Orbán  Mihály" <minyu at freemail.hu> írta:
>Szia! 
>
>A '70-es évek elején, az akkori divat szerint építettünk  nagyanyáméknál egy fürdőszobát. Az ásott kút mellé készítettünk egy hidrofor aknát, abba ment az ellátó gépészet az akkor nagyon jó Niagara szivattyúval és a 80 lityis tartállyal. Ezt és a fürdőszobát a föld alatt horganyzott cső kötötte össze. Az iparos egy süketnéma férfi volt, akivel nagyon jókat beszélgettem, miközben tanítgatott a szakma titkaira. Rengeteg menetet vágtam 3 tételben, az állítható menetvágójával. Szóval ő a menetes részeket festékkel kente be, arra jött a kóc és így lett összerakva. A horganyzott csöveket pedig betekerte cirka 15 cm széles műanyag szalaggal, ami eredetileg a cukorgyárban a porcukros zacskók alapanyaga lett volna. Állítólag mindenhol így csinálta, sőt mások is. Egy-két éve találkoztam a földalatt levő csővel, mikor a szennyvíz elvezetését átalakítottuk. Kiváncsiságból kitekertem egy kis szakaszon a műanyagot. A cső olyan volt, mintha tegnap vettük volna a vasboltban.
>
>-------- Eredeti levél --------
>
>Feladó: Horváth Zsolt <hozso_001 at freemail.hu>
>Dátum: 2020 április 2 13:07:19
>Tárgy: [Epitesz-barkacs] Vízvezeték és csap kérdések
>Címzett: epitesz at lists.javaforum.hu
>
>
>Sziasztok!
>
>Ki kell cserélnem a kerti csapomat, mert korábban szétfagyott. (Nem az én hibám, az előző tulaj műve.)
>
>Nagykanizsán egyetlen helyen lehet menettel ellátott vízcsövet venni, az OBI-ban. Valami malajziai csodacső. :-/ Hozzá kellett vennem természetesen egy csapot is, szintén OBI, Emil Lux márkájú.
>Felmerült bennem ezekkel kapcsolatban néhány kérdés.
>
>1. Máshonnan nem lehet ilyen menettel ellátott vízcsövet venni? Vizesek (vízszerelők) nem foglalkoznak ilyesmivel?
>2. A cső horganyzott. De ismerős azt mondta, hogy fessem le azt a részét, ami a föld alá kerül, mert nagyon gyorsan szét fog rohadni. Tényleg le kellene festenem? Mennyit javít az az élettartamán? Ha festem, milyen festékkel?
>3. Hol lehet normális minőségű ilyen és hasonló anyagokat venni??? Van olyan márka vagy bolt, amit tudtok ajánlani? (Vagy ma már tényleg minden sz** és csak az a lényeg, hogy olcsó legyen? :-/ )
>
>
>Horváth Zsolt
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>_______________________________________________
>Epitesz mailing list
>Epitesz at lists.javaforum.hu
>http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról