[Epitesz-barkacs] Jozsi kompresszora

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2008. Dec. 1., H, 16:06:01 CET


jol ertem, hogy gyari hibas a kompresszor? ha az a kisebb impedancia, akkor honnan tudod hogy az a segedtekercs? ra van irva?

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Monday, 1 December, 2008 14:11:22
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] Jozsi kompresszora

Ma az időjárás lehetővé tette, hogy kitelepüljek a kültéri mellé, és szétkapjam, mint floki a számára e célra rendszeresített lábtörlőt.

Klixon meg klinton meg klingon sehol egy szál se látható helyen, nyilván benne van a kompresszorban. Viszont találtam 5 centis darabon szétégett csatlakozást a kompresszornál. Annyira meg volt égve, hogy már kívülről is látszott a szigetelésen, és még a kompresszor csatiburkolat leszedése előtt a kezemben maradt.

Szóval saruzás, de előtte szkóppal mérés. Itt valamit nagyon elkúrtak már a gyártáskor. A főtekercsre megy a kondi, a segédtekercsre meg a fázis. Máris értem, miért 50 mikrós kondi volt benne, persze most nem raktam azt vissza. Megpróbáltam fordítva, hátha mindegy neki a fordulatszám, de 2-3 köhintés, és megállt, itt bejött a klixon. 2 ilyen sikertelen indítás, és letettem róla. Az eredeti módon bekötve viszont jól működött, szóval megcsináltam rendesen. Most próbaüzem, és úgy tűnik, képes rendesen indulni, nem úgy, mint régen.

Ki kellene találni, hogy mi legyen a végleges megoldás. Az tuti, hogy a fázis a segédtekercsre megy, mert annak lényegesen kisebb az impedanciája, jól látszik a szkóp component testerével. Tehát lehet, hogy meg kéne emelni a feszkót, ha már a segédtekercs kapja, és ki kellene találni, mekkora kondival mehetne akár az eredeti fázisról a főtekercs. A fázis-szögeket kéne jól belőni. Na lesz min eltökölni. Vagy hagyom a francba, visszarakom az eredeti kondit, végülis elment úgy vagy 3 évig vagy még több, nemde? :-) Még meggondolom.

Szóval most megint minden klíma működik, így nagyobb nyugalommal állok a tél elibe. 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20081201/a28c8312/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról