[Epitesz-barkacs] vakuum zacskoban?
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Dec. 7., H, 09:35:40 CET
hat igy egyertelmu, hogy ha forrna, akkor azonnal megszunne a vakuum. meg az is, hogy nincs vakuum, csak jol ossze van nyomva a hus. az osszenyomast fel lehet fogni vakuumnak, csak elkepzelhetetlenul csekely vakuumnak.
vajk
________________________________
From: "szepygab at gmail.com" <szepygab at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Sun, 6 December, 2009 22:40:04
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] vakuum zacskoban?
vajk fekete írta 6 Dec 2009 21:34 levelében:
> mi az a vakuum zacsko?
Szeletelt parizert, stb. szoktak vákuumtérben lehegesztett
(többrétegű fólia) zsacskóban árulni.
Nem hiszem, hogy nem ismered :-)
A sous-vide főzési technológiában használják. A befűszerezett húst
(zöldséget) vákuumban behegesztik és alacsony hőfokon (60-80 fok)
hosszú időn át hőkezelve készítik el.
Ezzel kapcsolatban írta egy szakács, hogy itt alacsonyabb a víz
forrpontja, amit nem hiszek el.
Udv
szepygab
http://jokaja.hu
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20091207/249686a4/attachment.html>
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról