[Epitesz-barkacs] Fw: Fw: vakuum zacskoban?

cst maguspr at freemail.hu
2009. Dec. 7., H, 10:57:28 CET


öreganyáinknak nem volt vákumozógépük, és fizikaérettségijük, de
meg tudták oldani a zsírral

a mai embereknek szintén hiányosak a fizikai ismereteik, és emiatt
kegyetlenül megvezethetőek, ha a zsebükbe akarnak nyúlni marketingel-
méleti okokból, mert  öreganyáinkat leginkább még krajcár szinten
sem tudták megvezetni, mert ahhoz túl kevés volt a krajcár


-----Original Message-----
From: szepygab at gmail.com <szepygab at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Date: 2009. december 7. 8:44
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] Fw: vakuum zacskoban?


jhidvegi írta 8 Dec 2009  8:36 levelében:
> De jó, hogy a f~Nszakácsot én fogok most oktatni. :-)
Szerencsére nem csak az főzhet, aki fel tudja mondani a fizikáját :-)

> Eszembe jutott, az egyik lenne a konfittálás, de van egy másik, aminél még
> kisebb h~Nfokot használnak, és tovább is tart.
A másik a sous vide, nincs rá magyar kifejezés.
Épp a kettő közötti fizikai különbségeken törtem a fejem.
Konfitáláskor zsírral öntöd le, ezzel tartod távol az oxigént.
A sous vide során bevákuumozod egy zacsiba és ezzal tartod távol az
oxigént.
Mindkettőt lassan, egyformán alacsony hőfokon készíted el.
Nem érzem az igazi fizikai különbséget, csak amíg konfitálni bárki
tud egy fazék zsírban, addig a sous vide-hez méregdrága
berendezéseket lehet eladni (vákuumos csomagológép, tizedfokos
termosztátú vízfürdő, vákuum zacsi, spéci tapasz, amin át úgy
szúrhatod be a hús közepébe a maghőmérőt, hogy nem ereszti el a
vákuumot...)

Udv

szepygab
http://jokaja.hu

_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról