[Epitesz-barkacs] húsfüstölés a házban?

Andras Suller suller.andras at gmail.com
2009. Jan. 27., K, 11:07:09 CET


2009/1/27 Mágus Bérprogram Demo <magus.demo at dpg.hu>:
>
> a mai "modern" épületek világában füstöltök-e házilag?
>
> melyik lenne jobb:
> épületben? melléképületben?
> udvaron egy fatákolmányban?
> hőfokszabályozás?
> füsthűtés 20 celsiusfok alá?
>
> kinek, milyen tapasztalata van?
> milyen ketyerékről hallottatok?
> esetleg ÉMI engedélyes megoldásról?

Apámnak van füstölője. Ez egy zárható helyiség (kb 1,5x1,5 méteres) a
melléképületben, amelyben rudakra lehet felakasztani a füstölnivalót.
A kémény be van tömve, és nincs se hűtése, se fűtése.

A füstöt fűrészporból vagy fahasítékokból nyeri (ha jól tudom, akkor
akác és/vagy bükk), amelyet csak egyszerűen a földre lerak, majd
meggyújt. Fontos, hogy ne égjen, csak parázsoljon. Füstölés közben
persze mindenfelé megy a füst (nem légmentesen zárt a helyiség), így
ilyen szempontból kicsit rossz, de a kémény használatával nagyon
könnyen lángra lobbant a fa, ezért kellett betömni.

Csak télen használható, mert különben túlságosan megmelegszik a hús a
füstölés hatására.

psmith


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról