[Epitesz-barkacs] zepter vacsy vákumos tárolóedény

szepygab at gmail.com szepygab at gmail.com
2009. Jún. 18., Cs, 15:06:59 CEST


jhidvegi írta 18 Jun 2009  14:58 levelében:
> A módszer: sütŃbe kell rakni. :) Ott nem tud leégni, ha jól van
> beállítva, és különösebb kevergetés nélkül ki lehet belŃle párologtatni
> a feleslegesnek ítélt vizet 
Ki kell támasztani egy fakanál nyelével a sütő ajtaját. A mai 
(villany)sütők nagyon jól tudnak zárni.

Mi úgy szoktunk szilvalekvárt főzni, hogy egy 20 literes, vastag 
talpú rozsdamentes fazékba töltjük a kimagozott szilvát. Töltünk alá 
kb. 1 dl 10 %-os ecetet. Lefedjük és pici lángra tesszük oda. NEM 
kevergetjük! Néhány óra alatt összeesik, levet ereszt. Utána kis 
lángon, fedő nélkül főzzük, hogy lassan buborékozzon. Menyiségtől és 
a szilva víztartalmától függően 12-36 órát tölt a tűzhelyen. Végül 
mehet az üvegbe. Jellegzetes szilvalekvár ízű, de nem annyira kemény, 
mint az "igazi".

Udv

szepygab
http://jokaja.hu



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról