[Epitesz-barkacs] zepter vacsy vákumos tárolóedény
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2009. Jún. 18., Cs, 15:06:59 CEST
jhidvegi írta 18 Jun 2009 14:58 levelében:
> A módszer: sütŃbe kell rakni. :) Ott nem tud leégni, ha jól van
> beállítva, és különösebb kevergetés nélkül ki lehet belŃle párologtatni
> a feleslegesnek ítélt vizet
Ki kell támasztani egy fakanál nyelével a sütő ajtaját. A mai
(villany)sütők nagyon jól tudnak zárni.
Mi úgy szoktunk szilvalekvárt főzni, hogy egy 20 literes, vastag
talpú rozsdamentes fazékba töltjük a kimagozott szilvát. Töltünk alá
kb. 1 dl 10 %-os ecetet. Lefedjük és pici lángra tesszük oda. NEM
kevergetjük! Néhány óra alatt összeesik, levet ereszt. Utána kis
lángon, fedő nélkül főzzük, hogy lassan buborékozzon. Menyiségtől és
a szilva víztartalmától függően 12-36 órát tölt a tűzhelyen. Végül
mehet az üvegbe. Jellegzetes szilvalekvár ízű, de nem annyira kemény,
mint az "igazi".
Udv
szepygab
http://jokaja.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról