[Epitesz-barkacs] pok a falon -akác

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
2009. Jún. 25., Cs, 22:05:47 CEST


elsore meglepo, de aztan belathato. 

van is rola egy szamomra kerek es logikus dumam, csak nem szokott sikerulni kozerthetoen eloadnom.

azert megprobalom, mert Ti turelmesek vagytok, meg okosak is egyben.

a lenyeg, hogy a maximalis hatekonysaghoz az kell, hogy minden tuzeloanyag darab jol elegjen. ezt ugy egyszeru megvalositani, hogy nagy legfelesleggel taplaljuk az egest, a sok oxigenben nincs eselyuk az egheto cuccoknak elkerulniuk az oxidalodast. igy mukodik a gazego, normalis esetben a dizelmotor, meg egy csomo egyeb tuzeloberendezes is.

a vegyeskazan, meg a kalyha viszont alapvetoen kulonbozik. be van rakva az egesterbe par orara valo tuzeloanyag! igy oxigenfelesleget max folyekony oxigen befecskendezesevel tudnank elerni, de akkor felrobbanna az egesz. tehat nincs eselyunk a legfeleslegre.. ha pedig nincs legfelesleg, akkor mindenkeppen lesz az egesternek reduktiv zonaja, es a kemenyhuzat mindenkeppen visz ki egheto cuccokat.

alap esetben a bevezetett levego raaramlik az izzo tuzeloanyagra. ahogy noveluk a mennyiseget, no az intenzitas, no a homerseklet, es meg tobb gaznemu egheto cucc szabadul fel. raadasul hiaba van sok szabad oxigen a kemenybe felszallo beszivott levegoben, a tuz felett mar kicsivel is tul alacsony a homerseklet, igy hiaba van a fustgazban oxigen is meg egheto anyag is (korom, meg gazok), megsem gyullad meg, megsem eg el.

a jobb kalyhakban, kazanokban megkulonboztetnek primer es szekunder levegoellatast. a primer az, ami altalaban alulrol tamad, tamadja a toltetet, biztositva annak kello homersekletet. a szekunder a toltet fole megy a megfelelo helyen, biztositva hogy az izzo tuzeloanyag felett, ahol meg kelloen magas a homerseklet es sok az elparolgott egheto anyag, jol el is egjen az.

a csucs a faelgazosito kazan, ahol alul van egy hoszigetelt egester, amiben van a fa, szabalyozott ventillator tol be annyi levegot, hogy a homerseklet jo magas legyen. innen a kiaramlo egestermek es fagazok egy orvenykamraba jutnak, ami szinten szigetelt, jo magas a homerseklet, es levego keveredik hozza. itt eg el igazan.. innen megy a hocserelobe.

vajk




________________________________
From: jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Thursday, 25 June, 2009 21:50:25
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] pok a falon -akác

vajk fekete wrote:
> a futoertek kulonbseg abbol is adodik, hogy a vizes fa alacsonyabb homersekleten eg, es
> ugy egy csomo szerves anyag elparolog es kimegy a kemenyen ahelyett hogy elegne es
> futene.

Nem mondom, hogy nem erőltetett a dolog, mert ha már egy kályhában ég a cucc, akkor ott el kéne égnie a légnemű éghető anyagoknak is, de egye fene.

Viszont a mérték azért nem semmi!

hjozsi 
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz



      
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090625/8276ba55/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról