[Epitesz-barkacs] palmatex erősragasztó kérdés ? /izsi-izsi
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
2009. Már. 7., Szo, 18:16:09 CET
Jól néz ki! Kár, hogy a konfitált kacsacombot nem fotóztam le (meg hogy
az ízét nem lehet mellékletben átküldeni :))
Gábor
2009.03.07. 18:08 keltezéssel, szepygab at gmail.com írta:
> On 7 Mar 2009 at 17:57, Acs Gabor wrote:
>
>> És mennyire tartós ez az alacsony hŃmérsékleten kezelt házi
>> felvágott?
>>
> Hűtés kérdése, mindenesetre nem egy ultrapasztőrzött termék.
> Nekem jó hűtőben megbontva is simán eláll egy hétig.
> Vettem műbelet a Soroksári úton, olyan fólia belet (ez spec piros
> volt, de nem ez a fontos jellemzője), nem azt a zörgős,
> papírszerűt, amit minden áruházban kínálnak. Ez oxigéndiffúzió-
> mentesen zár. Megkötöttem, visszahajtottam, ismét megkötöttem,
> vagyis alaposan lezártam. Mikor kiveszed a hőkezelésből,
> gyakorlatilag steril, és az is marad, amíg meg nem bontod. Azért
> hetekre inkább a fagyasztóba tedd, bár utána kicsit szétesősebb.
>
>
>> Azért is érdekes nekem ez a technika, mert mostanában többféle kaját
>> készítettem konfitálással, de ott 80-90 fok kell és 5-10 óra.
>>
> Végül is az időt az határozza meg, hogy a közepe is elérje a
> kivánt hőmérsékletet. Nagyon finom egybe sült, bőrös lapockát
> lehet csinálni este sütőbe téve 90 fokra, és délben tálalva.
> Lehet az első fél órában 200 foiókon megkapatni, hogy a külseje
> szép piurult legyen. Ez esetben még betakarni sem kell, de egy
> sütőzacskó csodákra képes. Volt már, hogy nem pirítottam meg
> előre és nem volt idő tálalás előtt felhúzni a sütő hőfokát.
> Ekkor jött jól a gázos forrasztólámpa.
> Szerintem a képen látható eredmény egész mutatós lett :-)
>
>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090307/da534c85/attachment.html>
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról