[Epitesz-barkacs] palmatex erősragasztó kérdés ? /izsi-izsi

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
2009. Már. 7., Szo, 18:16:09 CET


Jól néz ki! Kár, hogy a konfitált kacsacombot nem fotóztam le (meg hogy 
az ízét nem lehet mellékletben átküldeni :))


Gábor

2009.03.07. 18:08 keltezéssel, szepygab at gmail.com írta:
> On 7 Mar 2009 at 17:57, Acs Gabor wrote:
>   
>> És mennyire tartós ez az alacsony hŃmérsékleten kezelt házi
>> felvágott? 
>>     
> Hűtés kérdése, mindenesetre nem egy ultrapasztőrzött termék.
> Nekem jó hűtőben megbontva is simán eláll egy hétig.
> Vettem műbelet a Soroksári úton, olyan fólia belet (ez spec piros 
> volt, de nem ez a fontos jellemzője), nem azt a zörgős, 
> papírszerűt, amit minden áruházban kínálnak. Ez oxigéndiffúzió-
> mentesen zár. Megkötöttem, visszahajtottam, ismét megkötöttem, 
> vagyis alaposan lezártam. Mikor kiveszed a hőkezelésből, 
> gyakorlatilag steril, és az is marad, amíg meg nem bontod. Azért 
> hetekre inkább a fagyasztóba tedd, bár utána kicsit szétesősebb.
>
>   
>> Azért is érdekes nekem ez a technika, mert mostanában többféle kaját
>> készítettem konfitálással, de ott 80-90 fok kell és 5-10 óra.
>>     
> Végül is az időt az határozza meg, hogy a közepe is elérje a 
> kivánt hőmérsékletet. Nagyon finom egybe sült, bőrös lapockát 
> lehet csinálni este sütőbe téve 90 fokra, és délben tálalva. 
> Lehet az első fél órában 200 foiókon megkapatni, hogy a külseje 
> szép piurult legyen. Ez esetben még betakarni sem kell, de egy 
> sütőzacskó csodákra képes. Volt már, hogy nem pirítottam meg 
> előre és nem volt idő tálalás előtt felhúzni a sütő hőfokát. 
> Ekkor jött jól a gázos forrasztólámpa. 
> Szerintem a képen látható eredmény egész mutatós lett :-)
>
>   

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20090307/da534c85/attachment.html>


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról