[Epitesz-barkacs] tapasztalat: tejoltó témában
szepygab at gmail.com
szepygab at gmail.com
2009. Már. 23., H, 20:42:44 CET
On 23 Mar 2009 at 20:36, Mágus Bérprogram Demo wrote:
> A tartósított juhtúró népnyelvi elnevezései az Alföldön erŃs
> túró,
Van a piacunkon egy tejes, akik Nagykörösről (?) hordják az árut.
Külön kérésre hoznak egy kicsit ebből az erős túróból. Nem
tartják folyamatosan, mert a vevők kiszédülnének a boltból a
szagától :-)
Szürkés-sárga, pici savót feladó, szemcsés massza. Nagyon
markáns, csípős íze van, nem mindenki viseli el vagy szereti.
Néha hozatok egy kicsit, de 20 dkg egy hét alatt se fogy el, nem
lehet belőle egyszerre sokat megenni.
Múltkor ezzel csináltam egy pár sült gombafejet, amikor egyedül
voltam otthon. Utána szellőztetés órákig, és a ház női lakói még
így is húzták az orrukat, amikor hazaértek :-)
Udv
szepygab
http://www.foszakacs.hu
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról