[Epitesz-barkacs] tapasztalat: tejoltó témában
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
2009. Már. 24., K, 09:55:14 CET
szepygab at gmail.com írta:
> On 23 Mar 2009 at 19:42, Hofferek Attila wrote:
>> És ebb~Nl milyen sajt lesz, és hogy hell tovább kezelni? A sajtban az
>> utógondozás a pláne, nem az els~N hét.
> Friss sajt.
> Én is próbálkoztam vele, de folyton meg akart penészedni, pedig
> nem roquefort lett volna belőle :-(
És ebből hogyan kell iszonyat nagy lyukú ementáli sajtot csinálni, pl
olyat mint a pannónia?
> Nem könnyű házilag biztosítani a megfelelő csíraszegény,
> hőmérsékletű és páratartalmú érlelési körülményeket.
Meg van amelyik sajtot viaszba mártják és tárolják pár évig mire jó
lesz, stb. Nem az első héten múlik a sajt :-)
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról