[Epitesz-barkacs] tapasztalat: tejoltó témában

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
2009. Már. 24., K, 09:55:14 CET


szepygab at gmail.com írta:
> On 23 Mar 2009 at 19:42, Hofferek Attila wrote:
>> És ebb~Nl milyen sajt lesz, és hogy hell tovább kezelni?  A sajtban az
>> utógondozás a pláne, nem az els~N hét.
> Friss sajt.
> Én is próbálkoztam vele, de folyton meg akart penészedni, pedig 
> nem roquefort lett volna belőle :-(

És ebből hogyan kell iszonyat nagy lyukú ementáli sajtot csinálni, pl 
olyat mint a pannónia?

> Nem könnyű házilag biztosítani a megfelelő csíraszegény, 
> hőmérsékletű és páratartalmú érlelési körülményeket.

Meg van amelyik sajtot viaszba mártják és tárolják pár évig mire jó 
lesz, stb. Nem az első héten múlik a sajt :-)


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról