[Epitesz-barkacs] mikróban tejmelegítés
Mágus Bérprogram Demo
magus.demo at dpg.hu
2009. Már. 24., K, 12:49:18 CET
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> 2009.03.24. 12:18:53 +1h-kor írta:
> Mágus Bérprogram Demo wrote:
>
> > András felkeltette bennem a tudomány kétkedését:
> >
> > miket találtam:
> > ---------------------
> > A tej fajhője 4 kJ/(kg ˇ oC). 5 pont
>
> Szerintem ez csak sacc/kb.
> A zsiradékok fajhője kb 2,2-2,5kJ/kgK. Legyen benne 5%, a többit tekintsük
> víznek, aminek meg durván 4,2kJ/kgK a fajhője. Innen aztán ez jön ki:
>
> Ctej=0,95*4,2+0,05*2,3 (mondjuk)=4,1. Az eltérés 0,1 (alatt van). kb 2,3%.
>
> Ha ez alapján számolsz mikró hatásfokot sacc/kb, akkor marha nagy
> tévedésbe fogsz esni. :-)
a másik példán levő 3,24 -es fajhőn akadtam ki, (az a 4,1 vagy 4,1 vagy 4,0 mellett)
már igencsak nagy volt annál az eltérés
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról