[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
2009. Már. 25., Sze, 09:42:17 CET
jhidvegi írta:
> Ha már halakat füstöltök, egy laikus kérdés tőlem, aki nem akar füstölögni.
>
> Van valami egyszerű trükk arra, hogy a jófajta magyar állatira szálkás
> halakat az ember úgy készítse el, hogy a szálkák valahogy eltűnjenek?
> Valami pácolási, irdalási módszer vagy nemtommi, de nem olyan, amivel
> napokig vagy hetekig kell rohasztani a szerencsétlen állatot.
Marnírozott keszeg például. Elősütött keszeget ecetes lében, hagymával,
reszelt sárgarépával áztatod, isteni finom lesz kb 1 hét után, és a
szálkát puhára oldja az ecet.
> Tízszer annyi idő alatt tudok megenni egy x súlyt busából mondjuk, mint
> valami disznóhúsból vagy vmi szárnyasból, és nincs rá garancia, hogy
> teljesen biztosan megtalálok minden szálkát. (Bár eddig sikerült, de a
> kor előrehaladtával romlanak az érzékek, és ha nincs jó módi, akkor le
> fogok mondani ezekről a fajta halakról.)
Ne mondj le a halról, együnk halat, finom falat, nem mellesleg
egészséges is!
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról