[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
2009. Már. 25., Sze, 09:42:17 CET


jhidvegi írta:
> Ha már halakat füstöltök, egy laikus kérdés tőlem, aki nem akar füstölögni.
> 
> Van valami egyszerű trükk arra, hogy a jófajta magyar állatira szálkás 
> halakat az ember úgy készítse el, hogy a szálkák valahogy eltűnjenek? 
> Valami pácolási, irdalási módszer vagy nemtommi, de nem olyan, amivel 
> napokig vagy hetekig kell rohasztani a szerencsétlen állatot.

Marnírozott keszeg például. Elősütött keszeget ecetes lében, hagymával, 
reszelt sárgarépával áztatod, isteni finom lesz kb 1 hét után, és a 
szálkát puhára oldja az ecet.

> Tízszer annyi idő alatt tudok megenni egy x súlyt busából mondjuk, mint 
> valami disznóhúsból vagy vmi szárnyasból, és nincs rá garancia, hogy 
> teljesen biztosan megtalálok minden szálkát. (Bár eddig sikerült, de a 
> kor előrehaladtával romlanak az érzékek, és ha nincs jó módi, akkor le 
> fogok mondani ezekről a fajta halakról.)

Ne mondj le a halról, együnk halat, finom falat, nem mellesleg 
egészséges is!


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról