[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
2009. Már. 25., Sze, 09:59:03 CET


Hofferek Attila wrote:

> Marnírozott keszeg például. Elősütött keszeget ecetes lében,
> hagymával, reszelt sárgarépával áztatod, isteni finom lesz kb 1 hét
> után, és a szálkát puhára oldja az ecet.

1 hét? Nincs gyorsabb? Mit tenne a sósav? :) Előemésztett hal. :-) Nincs 
olyan génmódosított hal, ami mesterségesen szenved csontritkulásban? 
(Leginkább szálkaritkulásban.)

Amúgy nagyobb halakra gondoltam, nem keszegre. Mekkora a legnagyobb busa 
pl? Arra gondoltam, hogy ha a hal jó nagy, akkor a szálkái már nem 
szálkák, hanem csontok, azokat pedig könnyű megtalálni.

Tényleg, egy kérdés. A tengeri halak mind szálkásak, vagy mind szálka 
nélküliek, vagy van ilyen is, olyan is? Lehet, hogy ha sós lében 
pácolódnak egész életükben, akkor a só kioldja belőlük a szálkát? :-) 



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról