[Epitesz-barkacs] mobil füstölő?
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
2009. Már. 25., Sze, 10:04:10 CET
jhidvegi írta:
> Hofferek Attila wrote:
>
>> Marnírozott keszeg például. Elősütött keszeget ecetes lében,
>> hagymával, reszelt sárgarépával áztatod, isteni finom lesz kb 1 hét
>> után, és a szálkát puhára oldja az ecet.
>
> 1 hét? Nincs gyorsabb? Mit tenne a sósav? :) Előemésztett hal. :-) Nincs
Egyes receptek 1-2 napot írnak, az elősütéstől függ.
> olyan génmódosított hal, ami mesterségesen szenved csontritkulásban?
> (Leginkább szálkaritkulásban.)
Heck?
> Amúgy nagyobb halakra gondoltam, nem keszegre. Mekkora a legnagyobb busa
20-30 kilós busák is vannak, nem is túl ritka.
> pl? Arra gondoltam, hogy ha a hal jó nagy, akkor a szálkái már nem
> szálkák, hanem csontok, azokat pedig könnyű megtalálni.
>
> Tényleg, egy kérdés. A tengeri halak mind szálkásak, vagy mind szálka
> nélküliek, vagy van ilyen is, olyan is? Lehet, hogy ha sós lében
> pácolódnak egész életükben, akkor a só kioldja belőlük a szálkát? :-)
Majdnem minden tengeri halban van szálka, de mondjuk egy 200 kilós
tonhal legkisebb szálkája is csirkecsont méretű. A cápában pl nincs,
annak csak az állkapcsa marad fenn miután a teste elenyészik.
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról