[Epitesz-barkacs] szilvalekvár
Balázs Bámer
bamerbalazs at gmail.com
2009. Sze. 1., K, 17:30:12 CEST
Szervusz HJózsi!
> Márpedig a sütőben tutira állandó a nyomás! Semmi nincs, ami miatt meg tudna
> nőni akár hangyányit is. Ha netán mégis tömítene, és a sütőajtót kéne
> mondjuk negyed kilós (2,5N) erővel megnyitni, ahhoz valami iszonyú
Várj. Tolod be az energiát, az részben forralja a vizet, részben
kimegy a falon. Tömítsen az ajtó (-: a gőzmennyiség nő a térben, miért
ne nőne a nyomás, amíg ki nem nyílik az ajtó? A kuktában meg a
fazékban egyértelműen ez történik, hiszen erő kell a födő vagy a kupak
megemeléséhez. Persze amint ki tud menni valahol a gőz, máris
állandósul a nyomás, vagy ingadozik valami érték körül, ahogy az
ugráló fedő alatt.
> nyomás kell. Van vagy 35*15 centi a felső fele, tehát kb 0,5 millibar
> nyomásnövekedés már elég hozzá. Amikor egy újszülött tüsszent, a
Ez igaz, ebbe nem gondoltam bele.
szia: Balázs
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról