[Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
2010. Dec. 31., P, 12:03:47 CET
szia!
betettem a sutobe.
gyomber nem volt itthon, meg a fuszerekkel amugy is elmentem a magam iranyaba,
de azt, hogy eloszor pirit, aztan lassan, meg hogy nincs parolas, azt
megfogadtam. ejfelre vagy kesz lesz, vagy nem. legrosszabb esetben korbefarajuk
mint az okrot, aztan a kozepet visszatesszuk. meg szerintem sorrel is meg fogom
kinalni.
maghomerom nincs, pedig jezuska szemezett vele. racsom sincs, amit ala tettem
volna, 4db egymasbaakasztott villa van alatta. az en sutomon 60 fok a
legalacsonyabb :-)
vajk
________________________________
From: "szepygab at gmail.com" <szepygab at gmail.com>
To: Amatőr építészek és barkácsolók klubja <epitesz at lists.javaforum.hu>
Sent: Fri, 31 December, 2010 10:46:49
Subject: Re: [Epitesz-barkacs] fozes: nagy hus egyben sutese
vajk fekete írta 31 Dec 2010 9:36 levelében:
> Mit lehetne ebbol csinalni? Arra gondoltam hogy befuszerezem,
> bealufoliazom, parolom egy par orat, aztan sutom par orat, sorrel
> locsolom, aztan csak nem lesz rossz. Jo lesz igy?
Itt egy recept (ékezetek nélkül), ha van hozzá elég időd.
4 kg-oshoz nem kell 23 óra. Ha este beteszed, másnap ebédre pont el
is készül.
Marinált sült sonka
Annyiban sonka, hogy egy egesz elsocomb(lapocka) mindenestul kell
hozza. (kb 9 kg) remek Szilveszteri malackent talava is. A bort
vagdald be negyzetesen, majd ked be a hust a kovetkezo marinaddal. 6
gerezd fokhagyma reszelve, 1 cm friss gyombergyoker reszelve
(barmelyik Tescoban, Auchanban kaphato)
2 friss, piros chilipaprika vagy
1 teaskanal szaritott chilipaprika darabkak, (ha friss akkor
szethasitani, magjat ereit kiszedni es nagyon aproravagdalni).
3 evokanal olivaolaj (mezitlabas nem a draga extra szuz) 4 evokanal
sherry- vagy rizsecet. Ezt az egeszet mozsarban vagy robotgeppel
lahetoleg sima peppe keverni es a husba bemasszirozni. Szo szerint
lehet 5-10 percig, puhabb lesz a hus!
Ezutan tedd a sutoedenybe, tepsibe egy racsra boros reszevel felfele
es 30 percig forro homersekleten sussd at. A felora elteltevel vedd
ki a sutobol, forditsd meg, csavard a gombot 120 C fokra (a suton
levo legalacsonyabb homersekletre) es most kapaszkodj, hagyd a
sutoben 23 oran keresztul (a minimumon nem fogyaszt sokat, probald ki
) ezen a homersekleten. Lehet tovabb is! Vacsora elott 40 peccel
vedd ki, fordits ismet a boros reszet folulre es forro (240 C)
sutoben sussed ropogosra. Macerasnak tunik pedig csak par perc az
amit effektive dolgozni kell vele es az eredmeny egy fantasztikus
finom, kulonleges izu ropogos malac.
Üdv
szepygab
http://jokaja.hu
_______________________________________________
Epitesz mailing list
Epitesz at lists.javaforum.hu
http://lists.javaforum.hu/mailman/listinfo/epitesz
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.javaforum.hu/pipermail/epitesz/attachments/20101231/f20a597a/attachment.html>
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról