[Epitesz-barkacs] funyirokes elezese
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
2010. Sze. 5., V, 23:46:29 CEST
szepygab at gmail.com wrote:
> A normál konyhakések félszöge 20 fok körül van.
Erről jut eszembe, hogy van egy kés-problémám, hátha van tippetek.
Tök éles késeim vannak, de valószínű kisebb élszöggel, és sima
oldalfelületekkel.
A kellemetlen jelenség, hogy pl ha hagymát vagy paradicsomot, almát... vágok,
akkor a levágott rész feltapad a késre, aztán amikor a következő réteget vágom,
potyog összevissza.
Láttam, ahogy a profik vágják, azoknak egy darabka nem sok, annyi se akar a
késre tapadni. Mi a fene lehet a különbség? Durva kéne legyen a kés felülete, pl
köszörűnyomok kéne, hogy legyenek rajta? A fazon vékony szeletekre vágta a fél
hagymát úgy, hogy teljesen egybe maradt pofára. Nekem meg úgy rátapad bármi
ilyesmi, hogy ha a kést felemelem, és forgatom, akkor se esik le róla se hagyma
se paradicsom, se alma...
Ez sok időt elvesz, mert minden vágásnál le kell húzni róla.
hjozsi
További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról