[Epitesz-barkacs] funyirokes elezese

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
2010. Sze. 5., V, 23:46:29 CEST


szepygab at gmail.com wrote:

> A normál konyhakések félszöge 20 fok körül van.

Erről jut eszembe, hogy van egy kés-problémám, hátha van tippetek.
Tök éles késeim vannak, de valószínű kisebb élszöggel, és sima 
oldalfelületekkel.
A kellemetlen jelenség, hogy pl ha hagymát vagy paradicsomot, almát... vágok, 
akkor a levágott rész feltapad a késre, aztán amikor a következő réteget vágom, 
potyog összevissza.

Láttam, ahogy a profik vágják, azoknak egy darabka nem sok, annyi se akar a 
késre tapadni. Mi a fene lehet a különbség? Durva kéne legyen a kés felülete, pl 
köszörűnyomok kéne, hogy legyenek rajta? A fazon vékony szeletekre vágta a fél 
hagymát úgy, hogy teljesen egybe maradt pofára. Nekem meg úgy rátapad bármi 
ilyesmi, hogy ha a kést felemelem, és forgatom, akkor se esik le róla se hagyma 
se paradicsom, se alma...
Ez sok időt elvesz, mert minden vágásnál le kell húzni róla.

hjozsi 



További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról