[Epitesz-barkacs] Szivattyú (búvár?) melegvízhez

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2020. Aug. 6., Cs, 09:43:42 UTC



"Gábor Auth" <auth.gabor at gmail.com> írta:
"Én legutóbb ilyet vettem: https://www.ebay.com/itm/264600391206Ez a három fázisú BLDC meghajtás PWM/analóg fordulatszám vezérléssel, ez 7000 pénz volt, július 4-én rendeltem, 22-én kaptam meg. 23 ezer helyett a 7 ezer szerintem nem éri meg a potenciális helyi garanciát és vélhetően ugyaninnen rendelik."

   Ebben benne van a vám meg minden? (Utána kell néznem, hogy egyáltalán hogy is megy ez a kínából rendelés... - ha csak valaki meg nem írja dióhéjban... :D )


"Mihez kell annyi vezérelhető szelep? Sok esetben a cső megfelelő méretezése és egy szivattyú elég lehet, ha "egyennyomású" rendszerben akarod a víz útját meghatározni."

  Úgy szeretném megcsinálni a rendszert, hogy visszafolyós rendszerű legyen. Vagy ha nem is folyik vissza, akkor is az lenne a lényeg, hogy ne szivattyúval kelljen keringtetni a vizet, amikor melegszik, hanem gravitációsan. Ha nincs nap, akkor pedig folyjon vissza a pincébe a pufferbe. Sok, kezelhető méretű (max. 2x1m-es) síkkollektor állna a kertben. Meg lenne valami melegvíz tartály a házban is. (Tárolni + fűteni a házban.) 
 
   Még nem dolgoztam ki a részleteket, nem tudom, hogy pontosan hány szelep lesz, de néhány biztosan kelleni fog. :D Úgyhogy valami típust ajánlhatnátok! :D

   Horváth Zsolt


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról