[Epitesz-barkacs] Szivattyú (búvár?) melegvízhez

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2020. Aug. 6., Cs, 14:13:34 UTC



"Gábor Auth" <auth.gabor at gmail.com> írta:

"Nyitott rendszerként képzelted el annak minden problémájával?"

  Igen.


"Nem értem tisztán, hogy mi ennek az előnye ahhoz képest, ha a kollektorok fel vannak töltve fagy- és forrásálló keverékkel és a pufferedben van egy csőkígyó, amin keresztül keringteted."

  Az, hogy nem kell hozzá fagy- és forrásálló keverék. Bár őszintén szólva, nem tudom, mit használnak erre és hogy mennyiért szerezhető be, környezetkárosító-e ha kifolyik stb. Ha filléres és környezetbarát dolog, akkor akár fagyállót is használnék.

  Mivel saját készítésű rendszer lenne, nem biztos, hogy elsőre tömítettre sikerül.(Ha a víz kifolyik, hát kifolyik... ha a fagyálló kifolyik, akkor nem tudom, mit művel a kertben, pincében, udvaron.)


"A nyílt rendszeredben hogy fogod hasznosítani a meleg vizet? Azt a vizet akarod használni, ami keresztül ment a kollektoron?"


   Igen. A nagy pufferben lenne a hőcserélőnek használt csőkígyó. Akkora puffer kell, hogy a kollektorok feltöltése után is maradjon benne elegendő víz. Vagy két nagy puffer. Az egyikben a meleg(ebb)víz, a másikból feltölteni a kollektorokat és oda gyűjteni a felmelegített vizet. Aztán, ha az első kihűlt, akkor csere.


   Horváth Zsolt


További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról