[Epitesz-barkacs] PVC csatornacső hőállósága

Horváth Zsolt hozso_001 at freemail.hu
2020. Feb. 18., K, 08:08:31 UTC



"Gábor Auth" <auth.gabor at gmail.com> írta:
"Mondom én, hogy cargo-kultusz.Nem lesz nagyobb a felület és nem kell nagyobbnak lennie, ami foton bejut az üvegen és elnyelődik benn bármilyen felületen, annak az energiája benn van a dobozban, nem lesz több energiád a nagyobb felülettel és nem is lesz nagyobb felületed, mert a fény vetülete ugyanannyi marad. A sörkollektor a vákuumcsöves kollektor kinézetének a másolata, de síküveg mögött teljesen értelmetlen."


   ??? Nem lesz nagyobb a felület és nem kell nagyobbnak lennie? 
  A kollektorban összegyűjtött meleget át kell adni valahogyan a fűtendő oldalnak. Ezért kell megnövelni a felületeket. (Ahogy egy hőcserélőben is.) Nem az a felület lesz nagyobb, amit a nap ér, tehát tisztában vagyok vele, hogy a befogott energia nem lesz több, viszont a sikeresen befogott energia jobban átadódik a hideg és meleg levegő között. Tehát  nő a kollektor hatásfoka, mivel a hőt jobban el tudod belőle vezetni, nem szökik el vissza a szabadba.

  "Mert befested a dobozokat feketére gondolom, onnan az nem hulladék, hanem szemét. A síkkollektor esetén a dobozok újrahasznosíthatóak, mert egyenesen a szelektívbe teszed."
  Na és a síkkollektorhoz használt alumínium lemezzel mi lesz? Azt is feketére kell festeni. De ha valami visszabontja a kollektort, akkor elviheti a MÉH-be (vagy hogy hívják most). Nem? Ott átveszik az alu anyagot aluként, nem? (Ha mégsem, akkor kromofággal a festék leszedhető, a ragasztásoknál meg szétvágható... sziszifuszi munka, kérdés, mennyit adnak az aluért, megéri-e.)
  Arról nem beszélve, hogy honnan származnak a dobozok. :D (Mivel nem nagyon iszok dobozos italokat, jelentős részük árokpartról származik. :D )


"Arra is és úgy az egészre. Láttál-e például ilyen módon működő rendszereket?-- Bye,Auth Gábor (https://iotguru.cloud)"

  Ezt a könyvet olvasgatom: https://www.vatera.hu/dr-gyurcsovics-lajos-hotermeles-napsugarbol-33-2866222685.html

   Horváth Zsolt





További információk a(z) Epitesz levelezőlistáról